Favicons: Geef je website een herkenbaar gezicht!

Wat is een Favicon?

Een favicon is een klein, uniek icoontje dat in de adresbalk van je browser verschijnt naast de titel van je website. Dit icoontje zorgt ervoor dat je website gemakkelijk herkenbaar is voor bezoekers die meerdere tabbladen open hebben staan. In dit artikel bespreken we het belang van favicons, hoe je er een kunt ontwerpen en hoe je deze toevoegt aan je WordPress-website.

De voordelen van een favicon

Favicons hebben verschillende voordelen, waaronder:

 • Versterking van je merkidentiteit
 • Verbetering van de gebruikerservaring
 • Aantrekken van de aandacht van gebruikers in zoekresultaten

Door een passende favicon te kiezen die past bij jouw website, bedrijf of merk, geef je je online aanwezigheid een professionele uitstraling.

Favicon-ontwerp: tips en trucs

Bij het ontwerpen van je favicon zijn er enkele aandachtspunten om rekening mee te houden:

Vorm en formaat

Hoewel favicons vaak rond zijn, is het belangrijk om te beginnen met een vierkant ontwerp. Dit komt doordat ze automatisch worden bijgesneden tijdens het laden. Daarnaast is het aan te raden om je favicon te ontwerpen met een afmeting van 512×512 pixels voor een scherp en duidelijk beeld.

Vermijd tekst

Favicons zijn klein en niet geschikt voor tekst of uitleg. Gebruik daarom het beeldmerk van je bedrijf of merk zonder tekst.

Favicon toevoegen aan je WordPress-website

Het instellen van een favicon op je WordPress-website is eenvoudig en snel te doen. Volg deze stappen om je favicon toe te voegen:

 1. Log in op het dashboard van je WordPress-beheerdersomgeving
 2. Beweeg je muis over ‘Weergave’ in het menu aan de linkerkant en klik op ‘Customizer’
 3. Selecteer ‘Algemene instellingen’ bovenaan het scherm
 4. Kies vervolgens voor ‘Site Identiteit’
 5. Onder ‘Site pictogram’ klik je op ‘Selecteer afbeelding’ (in WordPress wordt de favicon ‘Site pictogram’ genoemd)
 6. Upload je favicon of kies deze uit je mediabibliotheek als je hem al eerder geüpload hebt
 7. Controleer het voorbeeld om te zien of je favicon correct binnen het vierkant past
 8. Sla je wijzigingen op en klik linksboven op ‘Publiceren’

Conclusie

Een favicon is een essentieel onderdeel van je website. Het draagt bij aan je merkidentiteit en verbetert de gebruikerservaring. Houd rekening met de vorm, het formaat en het vermijden van tekst bij het ontwerpen van je favicon. Het toevoegen van een favicon aan je WordPress-website is eenvoudig te doen met behulp van de bovenstaande stappen.

Veelgestelde vragen

General Question

Een favicon is een klein icoontje dat naast de titel van je website in de adresbalk van de browser verschijnt. Het helpt bezoekers om je website gemakkelijk te herkennen wanneer ze meerdere tabbladen open hebben staan.

Een favicon is belangrijk voor je website omdat het bijdraagt aan je merkidentiteit, de gebruikerservaring verbetert en de aandacht van gebruikers kan trekken in zoekresultaten.

Om een favicon voor je website te maken, begin je met een vierkant ontwerp en gebruik je een afmeting van 512x512 pixels. Vermijd het gebruik van tekst in je favicon en kies in plaats daarvan voor een beeldmerk van je bedrijf of merk.

De aanbevolen afmetingen voor een favicon zijn 512x512 pixels. Dit zorgt voor een scherp en duidelijk beeld.

Om een favicon toe te voegen aan je WordPress-website, volg je de stappen die eerder in dit artikel zijn beschreven. Dit omvat het inloggen op je WordPress-dashboard, het navigeren naar 'Weergave' en 'Customizer', het selecteren van 'Algemene instellingen' en 'Site Identiteit', en het uploaden van je favicon-bestand.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.