Google Ads: 5 Gouden Tips

De Overtreffende Trap in Lokaal Adverteren met Google Ads: 5 Gouden Tips

Als organisatie is de zichtbaarheid binnen uw eigen regio cruciaal. Desondanks focussen vele bronnen rondom Google-advertenties voornamelijk op algemene advertentietips. Deze zijn minder relevant als uw doel is om specifiek binnen uw regio beter zichtbaar te worden. In dit artikel gaan we verder dan dat, en bieden we u 5 essentiële tips om uw lokale advertentiecampagne in Google Ads naar een hoger niveau te tillen.

1. Benut de volledige kracht van locatietargeting in Google Ads

Locatietargeting is een evidente strategie. Als adverteerder kunt u in Google Ads uw doelgroep targeten op basis van diverse criteria zoals demografische gegevens, interesses, gedragingen, interacties en locatie. De manier waarop u deze targetingopties inzet, is cruciaal voor het succes van uw campagne.

U kunt niet alleen een algemene locatie kiezen in Google Ads, maar ook een specifieke locatie selecteren en een straal daaromheen bepalen. Het is zelfs mogelijk om bepaalde locaties binnen deze straal uit te sluiten, zoals een bepaalde straat of een nabijgelegen dorp. Dit maakt het mogelijk om uw doelgroep op regionaal niveau uiterst nauwkeurig te bereiken.

2. Maximaliseer de effectiviteit van locatie- en oproepextensies

Veel bedrijven die lokaal adverteren, hebben een fysieke locatie waar ze bezoekers naartoe willen trekken. Een ideale kans hiervoor is het gebruik van locatie- en oproepextensies in Google Ads.

Locatie-extensies tonen uw adres, de afstand of de route naar uw vestiging in uw advertenties. Oproepextensies, ook wel beladvertenties genoemd, moedigen gebruikers aan om rechtstreeks telefonisch contact op te nemen met uw bedrijf. Een klik op de advertentie is voldoende om direct een gesprek te starten.

Vergeet niet dat u voor het gebruik van locatie- en oproepextensies een koppeling moet hebben met Google Mijn Bedrijf en een werkend telefoonnummer.

3. Hou conversies bij met Google Tag Manager

Sommige statistieken van een advertentiecampagne zijn gemakkelijk inzichtelijk te maken, maar dit geldt niet altijd voor het aantal conversies. Hoe meet u bijvoorbeeld hoeveel bezoekers uw fysieke winkel ontvangt van online advertenties? Hoeveel mensen bellen naar aanleiding van een beladvertentie? En hoeveel leads vullen een specifiek formulier in op uw website?

Voor deze situaties kunt u Google Tag Manager en Verbeterde Conversies gebruiken. Met deze tools kunt u uw conversies op lokaal niveau nauwkeurig bijhouden en minder afhankelijk zijn van een CRM voor uw offline conversiedata.

4. Optimaliseer uw advertentieteksten voor lokaal publiek

Een vaak over het hoofd geziene tip is het optimaliseren van uw advertentieteksten voor lokaal publiek. Gebruik plaatselijke referenties in uw teksten om de lokale relevantie van uw advertenties te benadrukken. Denk aan het vermelden van plaatselijke evenementen, bezienswaardigheden of wijken. Dit versterkt de betrokkenheid van het lokale publiek en verhoogt de kans dat zij op uw advertentie klikken.

5. Gebruik seizoensgebonden en lokale gebeurtenissen in uw voordeel

Seizoensgebonden en lokale gebeurtenissen zijn geweldige kansen om uw advertenties relevanter te maken. Is er een jaarlijks festival in uw stad? Maak een advertentie die hieraan refereert. Verwacht u meer klanten tijdens de feestdagen? Pas uw advertentieteksten aan om de urgentie en relevantie te verhogen.

Het optimaliseren van uw Google Ads voor lokaal adverteren kan een complex proces zijn, en het is vaak een kwestie van experimenteren om te zien wat werkt voor uw specifieke bedrijf en doelgroep. Als u hulp nodig heeft, kunt u altijd contact opnemen met de experts van Lokaal In Beeld.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.