Google Stelt Bedrijven in Staat Sociale Media Links Toe te Voegen aan Profielen

Google biedt nu bedrijven de mogelijkheid om sociale media links aan hun Zakelijke Profielen toe te voegen. Dit helpt bedrijven hun zichtbaarheid te verbeteren over de verschillende Google-producten.

Introductie van de Nieuwe Functie

Google heeft een nieuwe optie geïntroduceerd waarmee bedrijven direct in hun Google Zakelijk Profiel links naar hun sociale media profielen kunnen toevoegen. Deze optie stelt bedrijven in staat om hun aanwezigheid op sociale media te tonen naast andere informatie in Google Zoeken en Maps.

Door sociale media links beschikbaar te hebben in hun Google Zakelijk Profiel, kunnen bedrijven klanten meer manieren bieden om contact op te nemen, informatie te verkrijgen en problemen op te lossen.

Nieuwe Functie Uitrol

Een recente Google-ondersteuningspagina legt uit dat bedrijven nu kunnen bepalen welke sociale media links worden weergegeven in hun Google Zakelijk Profiel. Ze kunnen één link per sociaal media platform aan hun profiel toevoegen. Ondersteunde platforms zijn onder meer Facebook, Instagram, LinkedIn, Pinterest, TikTok, X (voorheen Twitter) en YouTube.

Hoe de Nieuwe Functie te Gebruiken

Om een sociale media link toe te voegen aan een Google Zakelijk Profiel, moeten bedrijven:

  1. Naar hun profiel gaan
  2. Klikken op ‘Profiel bewerken’
  3. Daarna op ‘Bedrijfsinformatie’ en ten slotte ‘Contact’
  4. Onder ‘Sociale profielen’ kunnen ze het sociale media platform kiezen dat ze willen linken en het webadres invoeren.

Het bewerken of verwijderen van de link volgt een vergelijkbaar proces.

Wat Betekent Dit voor Bedrijven

Deze nieuwe functie biedt lokale ondernemers een extra manier om hun aanwezigheid binnen het Google-ecosysteem te optimaliseren. Klanten verwachten tegenwoordig sociale media en website links naast lokale zoekresultaten. Kleinere bedrijven kunnen nu concurreren met grotere ketens door deze vloeiende ervaring te bieden.

Conclusie

Het is duidelijk dat de integratie van sociale media links in Google Zakelijke Profielen(uitbesteden) bedrijven een krachtig hulpmiddel biedt om hun zichtbaarheid en interactie met klanten te vergroten. In deze digitale tijd is het essentieel voor bedrijven om op de voorgrond te blijven en klanten te voorzien van alle nodige informatie op één centrale plek.

Over Lokaal In Beeld

Lokaal In Beeld is uw partner in het navigeren van deze digitale landschap. Ons team van experts is hier om u te begeleiden bij elke stap, van webdesign tot online marketing. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we uw bedrijf kunnen helpen groeien.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.