Google’s Adviezen Om Je Bedrijfsreputatie & Vertrouwen Te Verbeteren

Google biedt bedrijven een checklist aan om klantvertrouwen op te bouwen door legitimiteit, transparantie, reputatiemanagement en professioneel design te bewerkstelligen. In dit artikel vatten we Google’s suggesties samen in een actiegerichte checklist die bedrijfseigenaren kunnen gebruiken om hun geloofwaardigheid op Google’s platform te verbeteren.

Het Begrijpen van Klantwaarden

Voordat we ons verdiepen in de checklist, is het cruciaal om te begrijpen wat klanten waarderen bij het vormen van vertrouwen met een bedrijf.

Bedrijfsidentiteit

Het beeld dat klanten van uw merk hebben, is uw bedrijfsidentiteit. Het consistent houden van deze identiteit waar uw merk verschijnt, is essentieel. Dit betekent dat u dezelfde bedrijfsnaam, logo, kleuren en andere branding-elementen op alle platforms moet gebruiken. Klanten werken graag samen met bedrijven die een duidelijke en uniforme identiteit hebben. Hier zijn enkele manieren om dit te bereiken:

 • Officiële Bedrijfsnaam: Gebruik overal dezelfde officiële bedrijfsnaam.
 • Over Ons Pagina: Maak een “over ons”-pagina op uw website en deel de achtergrond en oorsprong van uw bedrijf.
 • Sociale Media Aanwezigheid: Promoot uw sociale media-profielen via links op uw website.

Transparantie

Het open zijn naar klanten kan helpen hun vertrouwen te winnen. Dit betekent uitleggen hoe uw bedrijf klantinformatie behandelt en achter de schermen werkt. Enkele gebieden waar transparantie cruciaal is, zijn onder meer het onthullen van uw gegevenspraktijken, verzendprocedures en retourbeleid. Hier zijn enkele manieren waarop uw bedrijf opener en transparanter kan zijn voor klanten:

 • Gedetailleerde Beleidslijnen: Leg uw beleid uit met betrekking tot het verzenden van artikelen, het toestaan van klantretouren en het beschermen van de privacy van de klant.
 • Bedrijfsoperaties: Wees transparant over uw bedrijfsmodel. Wees open over uw operationele methoden, zoals uw toeleveringsketen, productieproces of fulfillment systemen.

Online Reputatie

De manier waarop uw bedrijf online wordt gezien, kan het vertrouwen van de klant beïnvloeden. U kunt uw online reputatie beheren door reviews, getuigenissen en andere openbare verwijzingen naar uw bedrijf nauwlettend in de gaten te houden. Enkele tips voor het verbeteren van uw online reputatie zijn onder andere:

 • Klantbeoordelingen: Markeer positieve recensies en aanbevelingen van huidige klanten.
 • Badges en Zegels: Toon badges of certificeringen van gerenommeerde derde partijen.
 • Klantinteractie: Geef details over hoe klanten ondersteuning kunnen krijgen indien nodig.
 • Blogs en Artikelen: Deel blogposts en artikelen die klanten opvoeden.

Professioneel Ontwerp

De uitstraling van uw website kan invloed hebben op hoeveel klanten uw bedrijf vertrouwen. Een site met een gepolijst, professioneel ontwerp en eenvoudige navigatie kan shoppers helpen zich meer op hun gemak te voelen bij het kopen van u. Google heeft enkele suggesties over hoe u een website kunt bouwen die vertrouwen bevordert:

 • SSL Certificaat: Verkrijg een SSL-certificaat om gegevens te versleutelen en klanten te laten zien dat hun informatie veilig is.
 • Website Navigatie: Zorg ervoor dat uw website navigatie eenvoudig, makkelijk te gebruiken, en vrij van gebroken links of onnodige omleidingen is.
 • Vermijd Plaatsaanduidingen: Vul de tekst- en afbeeldingsgebieden van uw site met daadwerkelijke content in plaats van plaatsaanduidingen.

Google Helpen Je Bedrijf Beter Te Kennen

Hoe meer Google weet over uw bedrijf, hoe beter het uw bedrijf kan vertegenwoordigen voor potentiële klanten. Om te verbeteren hoe Google uw bedrijf vertegenwoordigt, overweeg deze stappen:

 • Bedrijfsinformatie: Geef volledige details over uw bedrijf in het Merchant Center, inclusief naam, contactinformatie en productcategorieën.
 • Platforms van Derden: Verbind uw Merchant Center-account met alle andere platforms waar u verkoopt, zoals Shopify of Amazon.
 • Google Bedrijfsprofiel: Maak een Google Bedrijfsprofiel voor uw bedrijf en verifieer eigendom.
 • SEO-richtlijnen: Volg de SEO-best practices om uw website makkelijk vindbaar en navigeerbaar te maken.
 • Verkopersbeoordeling Eligibility: Meld je aan bij Google Customer Reviews of andere diensten van derden om je verkopersbeoordeling te verbeteren.

Samenvatting

Het volgen van de richtlijnen die zijn uiteengezet in Google’s Merchant Center-documentatie kan bedrijfseigenaren helpen positieve klantrelaties te vestigen. Vertrouwen opbouwen is een geleidelijk proces, dus bedrijven moeten tijd en moeite steken in het bevorderen van sterke banden met consumenten. Een goede reputatie is moeilijk gewonnen maar gemakkelijk verloren, dus bedrijven moeten zich concentreren op constructieve interactie met hun publiek in het Merchant Center.

Al deze elementen vormen samen de basis voor het opbouwen van een solide en betrouwbare online reputatie. Hoewel het tijd kan kosten om al deze stappen volledig te implementeren, zal het consistent volgen van deze praktijken leiden tot betere zichtbaarheid, hogere klanttevredenheid en meer vertrouwen in uw bedrijf. Het creëren van vertrouwen met uw klanten is een investering die zijn vruchten zal afwerpen in de vorm van loyaliteit, terugkerende business en positieve mond-tot-mondreclame.

Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat het opbouwen van vertrouwen een doorlopend proces is. Het vergt constante aandacht en inzet om ervoor te zorgen dat uw klanten zich gewaardeerd en veilig voelen bij het doen van zaken met u. Door Google’s adviezen op te volgen en een vertrouwenswaardige online aanwezigheid op te bouwen, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf een positieve en duurzame impact heeft op uw klanten.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.