Voordelen van Google Shopping

De Drie Belangrijkste Voordelen van Google Shopping

Google Shopping, gekoppeld aan een Google Merchant Center-account, heeft de potentie om uw producten direct in de zoekresultaten te zetten. Ondanks de gestage groei van fysieke winkelbezoeken, blijft de e-commerce sector in 2023 naar verwachting groeien. Een van de belangrijkste retailtrends is dat 50% van de shoppers nog steeds de voorkeur geeft aan online kanalen. Dit betekent dat uw bestverkopende producten idealiter altijd voor uw klanten beschikbaar moeten zijn wanneer ze ernaar zoeken.

Google Shopping in Cijfers

Google Shopping blijkt vaak iets minder duur dan reguliere Google Ads, waarbij de gemiddelde kosten per klik slechts één dollar zijn, terwijl bij Google Ads het gemiddelde A$2.50 is. Verder wordt het verkeer naar mobiele apparaten steeds belangrijker, aangezien betaalde zoekresultaten op mobiele apparaten ongeveer 65% van de clicks krijgen.

Voordelen van Google Shopping voor uw bedrijf

1. Zet uw producten in de schijnwerpers

Een belangrijk voordeel van het hebben van een Google Merchant Center-account is dat u kunt adverteren via Google Shopping. Alle essentiële informatie zal verschijnen als advertenties voor mensen die op zoek zijn naar dat specifieke product – treffend bekend als Product of Shopping Ads.

2. Presteert beter dan reguliere tekstadvertenties

Zoals eerder vermeld, zijn Google Shopping Ads vaak goedkoper dan tekstgebaseerde advertenties en hebben ze een hoger conversiepercentage. Dit komt omdat een Shopping Ad al een afbeelding toont aan een klant die een hoge intentie heeft om te kopen. Google Shopping Ads worden ook goed weergegeven op mobiele apparaten, waardoor het gemakkelijker wordt voor klanten om uw producten te vinden en te kopen.

3. Makkelijker te beheren

Google Shopping wordt ingesteld in uw Google Merchant Center-account. Van daaruit kunt u uw productgegevens samenstellen, uw producten instellen en uw Google Shopping Ads bijwerken – allemaal terwijl ze nog live staan in de zoekresultaten.

Conclusie

Google Shopping is een zegen voor lokale bedrijven omdat het zowel de wens van uw klanten om fysieke winkels te bezoeken als online te bestellen wanneer ze niet naar buiten kunnen, aanvult. Dit zal in de komende jaren een prominentere functie worden op de pagina’s met zoekresultaten (SERPs), en digitale marketingstrategieën in 2023 moeten dit zeker opnemen om zichtbaar te blijven voor uw klanten.

Het ontdekken van de voordelen van Google Shopping is slechts een van de vele manieren waarop u uw online aanwezigheid kunt optimaliseren en de zichtbaarheid van uw bedrijf kunt vergroten. Maak vandaag nog gebruik van deze krachtige tool en geef uw bedrijf de aandacht die het verdient.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.