Google Posts

Diepgaande Analyse: De Kracht van Google Posts

Google Posts is een krachtig instrument binnen Google My Business dat bedrijven in staat stelt om snel en efficiënt berichten, evenementen, aanbiedingen en producten te delen. Hoewel het concept al in 2017 werd geïntroduceerd, wordt het nog steeds niet volledig benut. In dit artikel nemen we een grondige duik in Google Posts, ontsluiten we het potentieel en geven we handige tips om het optimaal te gebruiken.

Google Posts Begrijpen

Google Posts zijn in wezen kleine blogs of artikelen die je direct binnen je Google My Business-account kunt publiceren. Ze verschijnen prominent binnen de zoekresultaten van Google wanneer iemand zoekt op de naam van je bedrijf. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om nieuwsitems, aanbiedingen of details over je diensten of producten te delen.

De Voordelen van Google Posts

Er zijn talrijke voordelen aan het gebruiken van Google Posts, waaronder:

Extra Informatie Tonen

Met Google Posts kun je extra informatie delen zonder dat de gebruiker je website hoeft te bezoeken.

Interactie Meetbaar

Het platform biedt gedetailleerde statistieken, waardoor je kunt zien hoeveel mensen op je bericht hebben geklikt, wat je een idee geeft van wat je doelgroep graag leest.

Conversie Stimuleren

Je kunt verschillende call-to-action knoppen toevoegen, zoals ‘reserveren’, ‘meer informatie’, ‘bestellen’, ‘bellen’ en meer, om de bezoeker aan te moedigen tot actie.

Zichtbaarheid Verhogen

Het gebruik van Google Posts helpt je een groter gebied in de zoekresultaten te claimen als mensen op je bedrijfsnaam zoeken.

Wanneer Zijn Google Posts Nuttig?

Google Posts zijn met name nuttig voor bedrijven die lokaal actief zijn op de consumentenmarkt. Ze bieden de mogelijkheid om je doelgroep direct te betrekken en te triggeren tot actie.

De Veelzijdigheid van Google Posts

Google Posts kunnen op vele manieren worden gebruikt. Je kunt ze inzetten om een aankomend evenement te promoten, je weekmenu te delen, je doelgroep te informeren over een kortingsactie, of kort een belangrijke ontwikkeling binnen je bedrijf te delen.

Hoe Maak Je een Google Post?

Het maken van een Google Post is eenvoudig:

  1. Log in op je Google My Business-account.
  2. Klik aan de linkerkant op ‘Posts’ en kies voor ‘Post maken‘.
  3. Kies het type post: evenement, aanbieding, etc.
  4. Voeg tekst, afbeelding en een knop toe en bekijk het voorbeeld van je bericht.
  5. Tevreden? Klik op Publiceren.

Handige Tips voor Google Posts

Hier zijn enkele tips om het meeste uit Google Posts te halen:

Gebruik Event Posts

Hoewel een standaard Google Post slechts één week zichtbaar blijft, blijft een ‘Event’ post staan tot de datum van het evenement. Je kunt elke post als een ‘Event’ categoriseren, wat betekent dat deze langer zichtbaar blijft.

Wees Actief

Google beloont bedrijven die actief zijn met hun bedrijfsvermelding. Dus, als je in een competitieve lokale markt bent, kan het gebruik van Google Posts een groot verschil maken.

Google Posts zijn een krachtige tool voor lokale ondernemers. Ze bieden een unieke manier om je zichtbaarheid te vergroten, je doelgroep te bereiken en je bedrijf te promoten. Door het potentieel van Google Posts te benutten, kun je een voorsprong nemen op je concurrentie en een sterke online aanwezigheid opbouwen. Begin vandaag nog met het optimaal benutten van deze veelzijdige functie!

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.