Concurrenten Kunnen uw Google Mijn Bedrijf Listing Bewerken

Ja, Concurrenten Kunnen uw Google Mijn Bedrijf Listing Bewerken

Het is een breed gedeelde misvatting dat uw Google Mijn Bedrijf (GMB) listing niet aangepast kan worden zonder uw goedkeuring. Het is hoog tijd om deze mythe te ontmaskeren. Laten we beginnen met het begrijpen van het concept van de GMB listing en hoe deze bewerkt kan worden.

Wat is een Google Mijn Bedrijf Listing?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool die bedrijven helpt om hun online aanwezigheid op Google, inclusief de zoekmachine en Google Maps, te beheren. Met GMB kan een bedrijf belangrijke informatie zoals openingstijden, adres, en contactgegevens bijwerken. Deze informatie verschijnt wanneer gebruikers uw bedrijf op Google zoeken.

Hoe Kan een Concurrent Uw GMB Listing Bewerken?

Het lijkt misschien schokkend, maar het is een feit dat uw concurrenten uw GMB listing kunnen bewerken. Google staat gebruikers namelijk toe om suggesties te doen voor de verbetering van bedrijfsvermeldingen. Dit betekent dat iedereen, inclusief uw concurrenten, suggesties voor veranderingen kan indienen. Deze suggesties worden door Google beoordeeld en kunnen vervolgens geïmplementeerd worden zonder voorafgaande kennisgeving aan de eigenaar van de bedrijfsvermelding.

Waarom Zijn E-mail Notificaties Misleidend?

Google beweert dat handelaars die hun bedrijfsinformatie beheren via GMB, per e-mail worden geïnformeerd wanneer bewerkingen worden voorgesteld. De realiteit is echter anders. Google stuurt alleen een e-mailnotificatie naar de primaire eigenaar van de listing wanneer de bewerking al live is. Dus, tegen de tijd dat u de e-mail ontvangt, zijn de wijzigingen al doorgevoerd.

Waarom is de Google Mijn Bedrijf Dashboard Misleidend?

Bewerkingen verschijnen in het Google Mijn Bedrijf Dashboard als “Updates van Google”. Veel mensen denken dat deze bewerkingen pas live gaan als ze deze ‘accepteren’ in het GMB dashboard. Maar de realiteit is dat door ze te ‘accepteren’, u gewoon bevestigt wat al live is op Google.

Hoe Kan Ik De Wijzigingen Controleren?

Het is belangrijk om proactief te zijn bij het controleren van uw GMB listing. U kunt de feiten controleren via Google Maps. Hoewel dit niet algemeen bekend is bij bedrijfseigenaren, is het een waardevolle tool om inzicht te krijgen in alle soorten voorgestelde bewerkingen.

Wat is de Oplossing?

Hoewel het systeem niet perfect is, werkt Google voortdurend aan verbeteringen om de kaart vrij te houden van spam en kwaadaardige bewerkingen. Het is belangrijk om uw GMB vermelding regelmatig te controleren en eventuele wijzigingen te melden die zonder uw goedkeuring zijn doorgevoerd.

Uw Google Mijn Bedrijf Uitbesteden? Doe het Nu!

Zet de stap naar succes. Besteed uw Google Mijn Bedrijf vandaag nog uit aan onze deskundigen en zie uw bedrijf groeien!

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.