Verwijderen van Uw Bedrijf uit Google Mijn Bedrijf en Google Maps

De Ultieme Gids voor het Verwijderen van Uw Bedrijf uit Google Mijn Bedrijf en Google Maps

Inleiding

Het is een welbekend feit dat bedrijven voortdurend naar manieren zoeken om hun zichtbaarheid op platforms zoals Google Maps en Google Mijn Bedrijf te vergroten. Dit komt omdat deze platforms cruciaal zijn om klanten aan te trekken. Maar er kunnen verschillende redenen zijn waarom u uw bedrijf van deze platforms wilt verwijderen. Het proces is misschien niet intuïtief, maar wij zijn hier om u te helpen.

Waarom uw bedrijf verwijderen uit Google Mijn Bedrijf?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u uw bedrijf uit Google Mijn Bedrijf zou willen verwijderen. Het kan zijn dat uw bedrijf failliet is gegaan, of dat u besloten heeft om het bedrijf te sluiten of te verkopen. In sommige gevallen kunt u besluiten om privacyredenen uw bedrijf te verwijderen.

Een andere veelvoorkomende reden is een bedrijfsverhuizing of een wijziging van de bedrijfsnaam. Echter, het is niet verstandig om uw bedrijf in dergelijke situaties te verwijderen. Het is beter om de gegevens van uw bedrijf te wijzigen, omdat anders de volledige geschiedenis, inclusief uw zorgvuldig verzamelde recensies, verloren gaat.

Het verwijderen van bedrijfsgegevens in Google Mijn Bedrijf

Als u zeker weet dat u uw bedrijf van Google wilt verwijderen, is Google Mijn Bedrijf de beste plek om dit te doen. Als uw bedrijf geverifieerd is, heeft u volledige controle over uw bedrijfsvermelding. Volg de onderstaande stappen om uw bedrijf te verwijderen:

  1. Log in op Google Mijn Bedrijf
  2. Klik op uw bedrijf
  3. Klik op “deze vermelding sluiten of verwijderen”
  4. Klik op “markeren als permanent gesloten”

Het is belangrijk dat u kiest voor “markeren als permanent gesloten” en niet voor “vermelding verwijderen”. Als u voor het laatste kiest, wordt uw bedrijf alleen uit uw account verwijderd, maar niet uit Google.

Bedrijf verwijderen zonder Google Mijn Bedrijf

Als uw bedrijf niet geclaimd en geverifieerd is in Google Mijn Bedrijf, kunt u nog steeds een bedrijf verwijderen, hoewel dit proces wat langer kan duren en niet 100% gegarandeerd is. Hier zijn de stappen:

  1. Ga naar Google
  2. Log in met uw Google-account
  3. Zoek uw bedrijf op door uw bedrijfsnaam in te typen
  4. Klik rechts op “bewerking voorstellen” of “Feedback”
  5. Klik op “Deze plaats verwijderen”

Nadat u deze stappen heeft voltooid, zal Google uw aanvraag controleren.

Bedrijf permanent gesloten

Wanneer u uw bedrijf verwijdert uit Google Mijn Bedrijf en Google Maps, wordt het bedrijf gemarkeerd als “permanent gesloten”. Dit betekent niet dat uw bedrijf volledig wordt verwijderd. Google toont een bedrijf nog een onbepaalde tijd op Google en Google Maps, gemarkeerd als permanent gesloten. Dit is bedoeld om mensen te informeren dat dit bedrijf heeft bestaan, maar vanaf heden gesloten is.

Gebruik van de Europese privacywet

U kunt ook de Europese privacywet (AVG) gebruiken om uw bedrijf van Google te verwijderen. Google vraagt personen of hun vertegenwoordigers die een lokale vermelding willen verwijderen om een formulier in te vullen. Meer informatie over een Europees privacyverzoek vindt u hier.

Conclusie

Het verwijderen van een bedrijf uit Google Mijn Bedrijf of Google Maps kan nodig zijn om verschillende redenen, en het proces kan in eerste instantie ontmoedigend lijken. We hopen dat deze handleiding u heeft geholpen bij het begrijpen van de stappen die u moet volgen om dit met succes te doen.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.