Gebruiker toevoegen aan Google Bedrijfsprofiel: Gedetailleerde handleiding

Als u een gebruiker wilt toevoegen aan uw Google Bedrijfsprofiel, maar niet zeker weet hoe u dit moet doen, hebben we een uitgebreide handleiding voor u opgesteld. Volg deze stappen om eenvoudig een nieuwe gebruiker aan uw Google Bedrijfsprofiel toe te voegen.

Stap 1: Inloggen op Google Bedrijfsprofiel

 1. Ga naar Google Bedrijfsprofiel en log in met uw Google-account.
 2. Selecteer het bedrijf dat u wilt beheren in de lijst met beschikbare bedrijven.

Stap 2: Navigeer naar de instellingen van uw bedrijfsprofiel

 1. Zodra uw bedrijfsprofiel is geopend, klikt u op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm.
 2. Kies de optie ‘Instellingen voor bedrijfsprofiel’ in het dropdown-menu.

Stap 3: Beheerders en accounts beheren

 1. In het Instellingen-menu, zoek naar het gedeelte ‘Gebruikers’.
 2. Klik op de knop ‘Beheren’ naast ‘Gebruikers’ om het beheer van gebruikers en beheerders te openen.

Stap 4: Gebruiker uitnodigen en rollen toewijzen

 1. In het beheerscherm voor gebruikers, klik op het plus-icoontje om een nieuwe gebruiker uit te nodigen.
 2. Voer het e-mailadres in van de persoon die u wilt uitnodigen en selecteer de gewenste rol (Eigenaar of Beheerder) voor de nieuwe gebruiker.
 3. Klik op ‘Uitnodiging versturen’ om de uitnodiging te verzenden.

Rollen en verantwoordelijkheden van Eigenaars en Beheerders

Het is belangrijk om te begrijpen wat de verschillende rollen binnen een Google Bedrijfsprofiel betekenen. Hier zijn enkele belangrijke verschillen tussen eigenaars en beheerders:

 • Alleen een eigenaar kan andere eigenaars en beheerders toevoegen of verwijderen.
 • Beide rollen kunnen locaties toevoegen, bewerken en verwijderen, evenals gebruikers toevoegen en verwijderen voor individuele locaties.
 • Een eigenaar kan het zakelijke account verwijderen, maar een beheerder kan dat niet.

Stap 5: Uitnodiging accepteren

De uitgenodigde gebruiker ontvangt een e-mail met een uitnodiging om het Google Bedrijfsprofiel te beheren. Ze moeten op de link in de e-mail klikken en de uitnodiging accepteren om toegang te krijgen tot het profiel. Zodra de uitnodiging is geaccepteerd, kunnen ze alle functies van hun toegewezen rol gebruiken.

Door deze gedetailleerde handleiding te volgen, kunt u eenvoudig en effectief een gebruiker toevoegen aan uw Google Bedrijfsprofiel. Het is belangrijk om te weten hoe u gebruikers en hun rollen beheert, zodat u de controle over uw bedrijfsprofiel behoudt en de juiste mensen toegang geeft tot de benodigde functies.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen bij het toevoegen van gebruikers

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen die u kunt tegenkomen bij het toevoegen van gebruikers aan uw Google Bedrijfsprofiel en hoe u ze kunt oplossen:

De uitgenodigde gebruiker heeft de uitnodiging niet ontvangen

Controleer eerst of u het juiste e-mailadres heeft ingevoerd. Als het e-mailadres correct is, kan de uitnodiging in de spam- of ongewenste e-mailmap van de uitgenodigde gebruiker terecht zijn gekomen. Vraag de gebruiker om deze mappen te controleren en de uitnodiging te accepteren.

U kunt geen gebruiker toevoegen als eigenaar

Alleen de primaire eigenaar van een Google Bedrijfsprofiel kan andere eigenaars toevoegen. Als u geen primaire eigenaar bent, moet u contact opnemen met de huidige primaire eigenaar en vragen om de gewenste gebruiker als eigenaar toe te voegen.

U kunt geen gebruikers verwijderen

Alleen eigenaars kunnen gebruikers verwijderen uit een Google Bedrijfsprofiel. Als u beheerder bent, moet u contact opnemen met een eigenaar om de gebruiker te laten verwijderen.

Optimalisatie van uw Google Bedrijfsprofiel

Naast het beheren van gebruikers en hun rollen is het belangrijk om uw Google Bedrijfsprofiel te optimaliseren voor betere zichtbaarheid en ranking in de zoekresultaten. Hier zijn enkele tips om uw profiel te optimaliseren:

 1. Zorg voor accurate en actuele bedrijfsinformatie. Houd uw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website up-to-date om ervoor te zorgen dat klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen.

 2. Voeg relevante foto’s en video’s toe. Beeldmateriaal van uw bedrijf, producten en diensten helpt potentiële klanten een beter beeld te krijgen van wat u aanbiedt.

 3. Verzamel beoordelingen. Positieve beoordelingen van klanten verbeteren uw online reputatie en helpen uw bedrijf hoger te ranken in de zoekresultaten.

 4. Gebruik Google Posts. Deel regelmatig updates, promoties en evenementen via Google Posts om uw klanten op de hoogte te houden van het laatste nieuws over uw bedrijf.

Door het volgen van deze tips en het zorgvuldig beheren van uw Google Bedrijfsprofiel, kunt u uw online aanwezigheid versterken en meer klanten aantrekken.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.