Hoe Google Neppe Lokale Bedrijfsrecensies Ontmaskert

Google onthult de methoden die het gebruikt om valse bedrijfsrecensies en neppe profielen op te sporen en te verwijderen.

Nieuwe Machine Learning Systemen

Google heeft onlangs een blogpost gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe het bedrijf zijn machine learning systemen heeft bijgewerkt om meer valse recensies, neppe bedrijfsvermeldingen en frauduleuze afbeeldingen en video’s op te sporen en te verwijderen. Dankzij deze geautomatiseerde systemen en menselijke beoordelingsteams zijn er in 2022 meer dan 200 miljoen foto’s, 7 miljoen video’s en meer dan 115 miljoen recensies verwijderd of geblokkeerd. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van het voorgaande jaar, 2021.

Hoe Google Gebruikersbijdragen Spam Aanpakt

Google gebruikt gloednieuwe machine learning modellen om neppe en frauduleuze inhoud op te sporen en te verwijderen. Deze modellen zoeken naar ongebruikelijke patronen in door gebruikers bijgedragen inhoud, zoals het identificeren van nieuwe vormen van misbruik die nog niet eerder zijn gezien.

Snellere en Effectievere Blokkering van Spam

Google’s systemen beoordelen nieuwe inhoud voordat deze wordt gepost om valse of frauduleuze inhoud die aan het Google Maps-systeem wordt toegevoegd, te blokkeren. Daarnaast wordt een machine learning model ingezet om al gepubliceerde inhoud te scannen en valse inhoud op te sporen die mogelijk door de eerste beoordelingen is geglipt. Deze nieuwe systemen blokkeren spam sneller dan in 2021 en vangen meer op.

Enkele Statistieken van Spam Blokkering

In 2022 heeft Google:

  • Meer dan 115 miljoen recensies geblokkeerd of verwijderd, waarvan de meerderheid werd geblokkeerd voordat ze werden gepubliceerd.
  • Meer dan 200 miljoen foto’s en meer dan 7 miljoen video’s verwijderd die in strijd waren met Google’s inhoudsbeleid.
  • 20 miljoen pogingen geblokkeerd om valse bedrijfsprofielen te maken.
  • Verhoogde bescherming toegevoegd voor meer dan 185.000 bedrijven die verdachte activiteiten ondervonden.

Signalen en Methoden om Valse Accounts te Identificeren

In januari 2023 stuurde Google een reactie naar de FTC waarin werd uitgelegd dat Google signalen gebruikt om valse accounts te identificeren, naast het beoordelen van de inhoud. Google deelde ook dat ze nu afbeeldingen scannen om inhoud te detecteren die op de afbeeldingen is geplaatst en bedoeld is om telefoongesprekken weg te leiden van een bedrijf en naar het telefoonnummer van de oplichter. Ze controleren op bots, dubbele inhoud, woordpatronen die lijken op bekende valse recensies, en gebruiken ook een systeem dat ze “intelligent tekstmatching” noemen om misleidende inhoud te identificeren.

Authentiek, Veilig en Betrouwbaar

Google zet zowel geautomatiseerde systemen als menselijke beoordelaars in om onauthentieke activiteiten op het Google Maps-platform te bestrijden. Het opsporen van frauduleuze activiteiten op Google Maps is belangrijk voor zowel de mensen die afhankelijk zijn van bedrijfsrecensies als de bedrijven die in het systeem vermeld staan.

Waarom is Dit Belangrijk?

Het is van groot belang dat Google Maps-gebruikers betrouwbare en accurate informatie krijgen, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen over welke bedrijven ze willen bezoeken of ondersteunen. Valse recensies en frauduleuze bedrijfsvermeldingen kunnen consumenten misleiden en uiteindelijk schade toebrengen aan de reputatie en inkomsten van legitieme bedrijven.

Enkele Tips om Neppe Recensies te Herkennen

  1. Controleer de schrijfstijl: Valse recensies hebben vaak een onnatuurlijke schrijfstijl en kunnen overdreven positief of negatief zijn.
  2. Kijk naar de recensent: Als iemand alleen maar positieve of negatieve recensies achterlaat, kan dit een teken zijn dat het om een neppe recensie gaat.
  3. Let op de details: Neppe recensies bevatten vaak vage en algemene informatie, terwijl echte recensies meestal specifieke details en persoonlijke ervaringen bevatten.

Samenvattend is Google voortdurend bezig met het verbeteren van zijn systemen en processen om neppe bedrijfsrecensies en frauduleuze profielen op te sporen en te verwijderen. Deze inspanningen zijn cruciaal om de integriteit van het Google Maps-platform te behouden en gebruikers en bedrijven te beschermen tegen de negatieve gevolgen van valse informatie.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.