Waarom Google Mijn Bedrijf Beoordelingen (Nog) Niet Zichtbaar Zijn

Waarom Google Mijn Bedrijf Beoordelingen Cruciaal Zijn en Hoe Ze te Optimaliseren

Inleiding: Het belang van Google Mijn Bedrijf Beoordelingen

Google Mijn Bedrijf (GMB) is een essentiële tool voor bedrijven die hun online zichtbaarheid en reputatie willen verbeteren. Beoordelingen spelen hierin een cruciale rol. In dit artikel bespreken we waarom Google Mijn Bedrijf beoordelingen zo belangrijk zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat ze op de juiste manier worden weergegeven.

Waarom zijn Google Mijn Bedrijf beoordelingen zo belangrijk?

 1. Verhoogt vertrouwen en geloofwaardigheid: Positieve beoordelingen dragen bij aan het vertrouwen van potentiële klanten en versterken de geloofwaardigheid van uw bedrijf.
 2. Invloed op koopbeslissingen: Beoordelingen kunnen de beslissing van een klant om voor uw bedrijf te kiezen, beïnvloeden. Hoe meer positieve beoordelingen, hoe groter de kans dat klanten voor uw product of dienst kiezen.
 3. Verbetering van de lokale SEO: Google Mijn Bedrijf beoordelingen kunnen uw lokale SEO verbeteren, waardoor u hoger in de zoekresultaten verschijnt en meer organisch verkeer naar uw bedrijfsprofiel trekt.

12 Redenen Waarom Google Mijn Bedrijf Beoordelingen Niet Worden Weergegeven

Het kan frustrerend zijn als beoordelingen niet worden weergegeven in uw Google Mijn Bedrijf profiel. Hier zijn 12 mogelijke redenen waarom dit gebeurt en wat u kunt doen om het probleem op te lossen:

 1. Zelfde IP-adres: Beoordelingen geplaatst vanaf hetzelfde IP-adres als uw bedrijf worden vaak gefilterd, omdat Google dit als belangenverstrengeling ziet.
 2. Nieuwe Google-accounts: Beoordelingen van nieuwe accounts of accounts die meerdere beoordelingen in korte tijd plaatsen, kunnen worden afgewezen.
 3. Locatie van de beoordelaar: Beoordelingen geplaatst vanaf een locatie ver van uw bedrijfsadres kunnen worden verwijderd.
 4. Promotiemateriaal in de beoordeling: Beoordelingen met links, e-mailadressen, of promotie van een bedrijf worden verwijderd.
 5. Politieke of off-topic opmerkingen: Beoordelingen met politieke of off-topic opmerkingen worden verwijderd om het platform relevant te houden.
 6. Beheer van klantaccounts: Het beheren van Google Analytics, Search Console, Google Ads of GMB accounts van klanten kan ertoe leiden dat hun beoordelingen worden gemarkeerd en mogelijk niet worden weergegeven.
 7. Slechte spelling en grammatica: Beoordelingen met slechte spelling en grammatica kunnen worden gefilterd, omdat ze als ongeloofwaardig worden beschouwd.
 8. Veel beoordelingen tegelijk: Als uw bedrijfplotseling veel beoordelingen ontvangt, kan dit leiden tot moderatie of verwijdering van beoordelingen door Google.
 9. Inhoud tegen Google-beleid: Beoordelingen die zaken promoten die in strijd zijn met het beleid van Google, zoals gokken, medicijnen, wapens of financieel advies, worden verwijderd.
 10.  Vertraagde weergave: Soms worden beoordelingen niet direct weergegeven en blijven ze een tijdje in moderatie voordat ze op uw GMB-profiel verschijnen.
 11. Schending van Google’s reviewrichtlijnen: Beoordelingen die niet voldoen aan de richtlijnen van Google, zoals het gebruik van aanstootgevend taalgebruik, persoonlijke informatie of spam, kunnen worden verwijderd.
 12. Handmatige controle: In sommige gevallen kan Google beoordelingen handmatig controleren, wat kan leiden tot vertragingen of verwijdering als ze niet voldoen aan de richtlijnen.

Hoe Beoordelingen Optimaal te Benutten en Problemen Op te Lossen

Hier zijn enkele tips om het meeste uit uw Google Mijn Bedrijf beoordelingen te halen en eventuele problemen op te lossen:

Actief Beoordelingen Verzamelen

 1. Vraag klanten om beoordelingen: Vraag tevreden klanten om een beoordeling achter te laten op uw GMB-profiel. Dit kan persoonlijk, via e-mail of op sociale media.
 2. Maak het eenvoudig: Geef klanten duidelijke instructies en een directe link naar uw GMB-profiel om het achterlaten van beoordelingen te vergemakkelijken.
 3. Consistentie: Vraag regelmatig om beoordelingen om een gestage stroom van feedback te behouden en het risico op het verwijderen van beoordelingen te verminderen.

Beoordelingen Beheren en Problemen Oplossen

 1. Reageer op beoordelingen: Toon betrokkenheid en waardering door op zowel positieve als negatieve beoordelingen te reageren. Dit kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en het tonen van klantgerichtheid.
 2. Los problemen snel op: Als u merkt dat beoordelingen niet worden weergegeven, onderzoek dan de mogelijke oorzaken en los eventuele problemen snel op.
 3. Volg Google’s richtlijnen: Zorg ervoor dat u en uw klanten zich houden aan Google’s reviewrichtlijnen om problemen met beoordelingen te voorkomen.
 4. Monitor uw GMB-profiel: Houd regelmatig uw GMB-profiel in de gaten om ervoor te zorgen dat alle beoordelingen correct worden weergegeven en eventuele problemen snel op te merken.

Door actief beoordelingen te verzamelen, problemen op te lossen en betrokken te blijven bij uw Google Mijn Bedrijf profiel, kunt u uw online reputatie versterken en meer klanten aantrekken.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.