Google Business Profile Videoverificatie

Beste Praktijken voor Google Business Profile Videoverificatie

In de snel evoluerende digitale wereld is de verificatie van uw Google Business Profile (GBP) essentieel. Dit artikel behandelt alles wat u moet weten over het videoverificatieproces van GBP, inclusief de redenen waarom Google deze optie aanbiedt en stapsgewijze richtlijnen voor het maken van een doeltreffende verificatievideo.

Het Belang van Verificatie

De verificatie is een cruciale stap in de correcte configuratie van uw GBP. Pas na verificatie wordt uw GBP openbaar zichtbaar en kunt u interactieve activiteiten ondernemen met uw profiel. Deze activiteiten omvatten het maken van berichten, het reageren op recensies, het bijwerken van uw profiel en meer.

Wanneer een bedrijf een GBP instelt, biedt Google een methode (of soms verschillende methoden) aan om het profiel te verifiëren. Dit verificatieproces helpt Google te garanderen dat het bedrijf echt en legitiem is, dat het in aanmerking komt voor een GBP en dat het voldoet aan Google’s richtlijnen voor bedrijfsrepresentatie op Google.

Verschillende Verificatiemethoden

Google biedt meerdere manieren om uw bedrijf te verifiëren. Het is belangrijk om op te merken dat Google beslist welke verificatiemethode een bedrijf moet gebruiken om zijn GBP te verifiëren. Bedrijven kiezen niet zelf de verificatiemethode – Google kiest de verificatiemethode voor hen.

In het verleden was verificatie via postkaarten met PIN-codes de standaardmethode voor GBP-verificatie. Maar dit lijkt te veranderen, en bedrijven krijgen andere manieren aangeboden om hun bedrijfsprofielen te verifiëren.

Videoverificatie: Waarom?

Google streeft ernaar te verzekeren dat de opgezette GBP’s legitieme bedrijven zijn die aan Google’s richtlijnen voldoen. Met het videoverificatieproces probeert Google de volgende informatie te vergaren:

 • Bestaan: Is dit een echt bedrijf? Bestaat het?
 • Geografische locatie: Bevindt het bedrijf zich waar het bedrijfsprofiel zegt dat het is gevestigd?
 • Gebruikersintegriteit: Is dit een authentiek bedrijf? Is het een echte handelaar?
 • Affiliatie: Is deze handelaar daadwerkelijk verbonden met het bedrijf? Hebben zij de autoriteit om het bedrijf te vertegenwoordigen?

Wanneer bedrijven video-evidence indienen die deze zaken bewijst en toont, kunnen Google-operators de video beoordelen om te bepalen of het geleverde bewijs sterk genoeg is om te verifiëren dat het bedrijf zich bevindt waar het zegt dat het zich bevindt, dat het doet wat het beweert te doen, en meer.

Google Business Profile Videoverificatieproces

Google biedt talloze manieren voor bedrijven om hun GBP te verifiëren, maar Google beslist welke geschikt is voor elk bedrijf. Als het videoverificatieproces aan uw bedrijf wordt aangeboden, volg dan deze stappen:

 1. Bereid u voor op de video-opname: U kunt een smartphone of digitale camera gebruiken om uw verificatievideo op te nemen. Zorg ervoor dat de video helder is en uw bedrijfslocatie duidelijk laat zien.

 2. Toon uw bedrijf: Begin met een opname van de buitenkant van uw bedrijfsgebouw. Zorg ervoor dat uw bedrijfsnaam, -logo, -adres en -uithangbord duidelijk zichtbaar zijn. Ga vervolgens naar binnen en film de belangrijkste gebieden van uw bedrijf, inclusief uw producten of diensten.

 3. Praat over uw bedrijf: In de video moet u uitleggen wie u bent, wat uw bedrijf doet, waar het zich bevindt, en welke diensten of producten u aanbiedt. Deze informatie moet overeenkomen met de informatie die u op uw GBP heeft ingevuld.

 4. Upload uw video: Nadat u de video heeft gemaakt, moet u deze uploaden via de link die Google u heeft verstrekt.

Hier zijn enkele tips voor het maken van een effectieve verificatievideo:

 • Kwaliteit boven kwantiteit: De video hoeft niet lang te zijn. Het gaat meer om de kwaliteit van de informatie dan om de lengte van de video.
 • Wees authentiek: Vermijd overmatige bewerking of het gebruik van stockvideo’s. Google wil het echte bedrijf zien.
 • Helderheid: Zorg ervoor dat de video helder genoeg is om uw bedrijf te kunnen zien. Vermijd schaduwrijke gebieden en probeer tijdens daglicht te filmen voor de beste resultaten.

Het videoverificatieproces van Google is een geweldige manier om uw bedrijf aan de wereld te presenteren en tegelijkertijd uw online aanwezigheid te versterken. Door deze stappen en tips te volgen, bent u op weg naar een succesvolle verificatie van uw Google Business Profile.

Over Ons

Bij Lokaal in Beeld combineren we innovatief webdesign met effectieve marketingstrategieën om lokale bedrijven te helpen groeien en online zichtbaarheid te vergroten.

Wacht niet langer!
Neem nu contact op met Lokaal in Beeld en ontdek hoe we jouw bedrijf naar nieuwe hoogten kunnen tillen.